Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jo, urbandictionary je super, mnohokrát už mi pomohl k porozumění. A mimochodem eyeliner je linka (tužka) na oči, ne řasenka.

0 0
možnosti
ES

I mrtvý jazyk má slova z nové doby! Pánové Quitt a Kucharský mají v Česko-latinském slovníku třeba "knedlík" : massa farinae subacta et in aqua cocta, "tank" = currus armatus nebo "letadlo" = vehiculum aerium.

0 0
možnosti
Foto

Loni jsme byly s kolegyní v rámci programu Erasmus + pro učitele angličtiny na čtrnáctidenním kurzu ve Scarborough. Tam jsme se v rámci předmětu English culture naučily spoustu zajímavých novotvarů: např. eat al desko, MAMAL (middle-aged man in Lycra), NOBY (not in my back yard), FOMO (fear of missing out), atd. Všechny z těchto výrazů se prý údajně běžně používají (v daném kontextu), v tom je angličtina nesmírně kreativní.

V češtině s tím mám trochu problém, když se za každou cenu snažíme být ́světoví ́ a bezhlavě přejímáme kde co: ...exit (za tři tečky si novináři doplní cokoliv), ... gate, decidovat, hezitovat, atd. atd.:-(

0 0
možnosti
Foto

Ano - jsou slova, s nimiž se nesmířím. Takže Vás docela chápu.

http://alka-fejetony.blog.cz/1510/hlaskujete-nebo-spelujete

0 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 15,35
  • Průměrná čtenost 547x
Jsem obdivovatelka lidského mozku, autorka článků i youtube videí inspirovaných zkušenostmi mých klientů, kouč, lektorka workshopů z oblasti osobního rozvoje.
Ráda přivádím čtenáře k zamyšlení, provokuji, zpochybňuji zažité ,,pravdy“ a stereotypy v myšlení a jednání, které jsou mnohdy brzdou na cestě k úspěchu, změnám, vnitřnímu klidu, kvalitnímu spánku i spokojenosti.
Jsem opora mých klientů v náročných životních i profesních situacích, jakou je např. syndrom vyhoření. https://houdkova-profikouc.cz/

Seznam rubrik