Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J31i42r88i 64T20i20c73h25y

16. 10. 2021 17:25

Skutecnost je takova, ze dostat se z prumerne posice a prumerneho platu, musi zamestnanec pracovat pres cas, na priklad jit na dulezitou schuzi, kterou vedouci svolava na sestou hodinu vecer.

1 0
možnosti
Foto

Sdílím stejnou zkušenost se svými klienty. Vždy záleží na ,,osvíceném vedení" firmy. Pokud jsou manažeři obeznámeni s možnými dopady přetěžování svých podřízených, chovají se mnohem empatičtěji a rozumněji než společnosti, pro které je zaměstnanec opravdu jen kus.

0 0
možnosti
Foto

J10o10s27e90f 70B93á73r26t68a

16. 10. 2021 10:32

Dnes chce každý dělat manažéra. A problém takových manažéru je, že nemají zkušenosti a neznají práci svých podřízených. Jsou pracovní místa, kde je to jedno, ale tam, kde se zkušenosti sbírají třeba 7 let a až potom je ten člověk něco platný, tam je to velký problém.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš názor pane Bárto. Naštěstí se mí klienti na manažerských postech opravdu snaží dosáhnou rovnováhy mezi oprávněnými požadavky na podřízené a mnohdy nereálnými nároky vedení. A je to mnohdy nerovný boj.

Držím palce oběma stranám a přeji všem ,,rozumný management"!:-)

0 0
možnosti

Hezky popsáno, ale nevím, zda to někde takové skutečně je. Mě by vcelku stačilo to, co bylo dlouhá léta naprosto přirozené - a to umět si vážit dlouholetých a zkušených zaměstnanců před důchodem. Dnes mám pocit, že komu je nad 50 je na odpis a komu je přes 55 tak je přímo nepřítel a na odstřel. Důležití jsou mladí a loajální, ti staří je musí zaučit a pak ty staré vykopnem. Jo, a ti mladí nastupují za stejné, ne-li za vyšší peníze, než ti starší a zkušení.

5 0
možnosti
Foto

Popsal jste to naprosto přesně - je strašně důležité umět si vážit starších zaměstnanců... S tím nelze než souhlasit. Myslím, že si to již společnosti začínají uvědomovat. Asi k tomu musí naše společnost dospět. Děkuji za Váš názor!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS