Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pečete již cukroví?? Pečte s jazykem....

1. 12. 2016 11:23:26
Pečete již cukroví?? Pečte s jazykem.... Abych spojila příjemné s užitečným, brouzdala jsem trochu po internetu a jukla na nějaké ty vánoční mňamky!!! Mám je pro Vás v němčině a angličtině!



If you like the classics, then we have for you the recipe for Linzer biscuits.
Roll up your sleeves nicely, and let's do another kind of candy!
What do we need?

Ingredients:

500 g plain flour
340 g butter or shortening
160 g of powdered sugar
2 egg yolks
lemon peel (or orange)
currant jam

Preparation of recipe:

1.
Put small pieces of butter into the flour, add sugar, egg yolks and some grated lemon peel. All will work nicely on the dough. Put it in the refrigerator to harden.

2.
Then divide it into half and put in on a rolling board, ideally dust it a little with some flour, and then roll out the dough. Cut it into shapes and put it on a baking tray lined with baking paper and bake in a preheated oven. Bake at about 170 degrees.

3.
Let the baked cookies cool, then put them together with the currant jam and according to your own wishes and tastes sprinkle with sugar and brush with a beaten white egg.

A pro němčináře je tu DE verze:

Falls Sie Klassik mögen, haben wir für Sie auch ein Rezept für Linzer Kekse.
Also Ärmel hochgekrempelt und auf zum nächsten Süßgebäck!
Was brauchen wir dafür?

Zutaten:

500 g feines Mehl
340 g Butter oder Speisefett
160 g Puderzucker
2 Eigelb
Zitronenschale (alternativ Orangenschale)
Johannisbeermarmelade

Zubereitung:

1.
Die Butter ins Mehl stückeln; Zucker, Eigelb und geriebene Zitronenschale zugeben. Alles gut zu einem Teig verarbeiten. Im Kühlschrank erhärten lassen.

2.
Dann den Teig in zwei Hälften teilen und ihn auf der idealerweise mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche auswalzen. Die Formen ausstechen, auf dem mit Backpapier belegten Backblech auslegen und im vorgeheizten Ofen bei ca. 170°C backen.

3.
Die gebackenen Plätzchen abkühlen lassen und danach mit der Johannisbeermarmelade bestreichen und zusammenkleben. Je nach Geschmack zuckern oder mit steif geschlagenem Eiweiß bestreichen und nach Belieben dekorieren.

Autor: Irena Houdková | čtvrtek 1.12.2016 11:23 | karma článku: 11.89 | přečteno: 309x

Další články blogera

Irena Houdková

Na slovíčka alternativněji… 2. díl

Minule jsme si řekli, co všechno můžete provádět při práci s textem (ať již z učebnice, z novin či jakéhokoliv jiného zdroje), když si chcete oživit a zautomatizovat vaši naučenou slovní zásobu.

5.1.2018 v 8:28 | Karma článku: 7.78 | Přečteno: 145 | Diskuse

Irena Houdková

Vaření a výuka 2. díl - AJ

K nebramborovému salátu si připravíme druhou půlku vánoční odlehčené večeře a to další zdravý recept dietní verze - „Celerový nekapr v mandlové strouhance“. A opět si procvičíme anglický jazyk! :-))

14.12.2017 v 8:25 | Karma článku: 6.41 | Přečteno: 117 | Diskuse

Irena Houdková

Vaření a výuka 1. díl - AJ

Milé hospodyňky, chcete odlehčit pro své blízké vánoční večeři a zároveň si v tomto čase procvičit cizí jazyk při vaření?

12.12.2017 v 8:05 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 221 | Diskuse

Irena Houdková

Zaktivujte svou pravou hemisféru a uspějete!

Při většině učebních procesů pěkně všechno odmaká levá mozková hemisféra, zatímco pravá má pohodičku. Pokud si ale osvojíte metody, jak zapřáhnout obě stejně, uvidíte, že Vám učení půjde mnohem snadněji.

4.12.2017 v 9:03 | Karma článku: 6.92 | Přečteno: 390 | Diskuse

Další články z rubriky Ona

Iva Votočková

Sbohem, lhářko.

Už si nedávám lednová předsevzetí typu, budu chodit 3x týdně do fitka a 2x týdně běhat. Ke sportování mám totiž milion důvodů a předsevzetí si tak dávat nepotřebuji.

17.1.2018 v 11:11 | Karma článku: 7.57 | Přečteno: 336 | Diskuse

Ivana Lance

Změna jídelníčku

Vařím! Nakrájím cibulku, osmažím. Přidám na kousky nakrájené maso, osmažím. Zaliju vodou. Osolím a přidám koření. Tedˇ povařit všechnu směs dohromady a později připravím špenát. Jidelníček pro dnešní oběd.

15.1.2018 v 20:03 | Karma článku: 11.02 | Přečteno: 494 | Diskuse

Bohunka Jakubcová

Bitvu s pekelníkem vždycky prohraju. :)

Ale mohla by to být moc hezká prohra. Proč se stále bránit hezkému? Možná nechat se vést a vzdát se...

15.1.2018 v 7:00 | Karma článku: 7.06 | Přečteno: 294 | Diskuse

Michaela Vaščíková

První pomoc - vždyť jde o moc 24. díl

Mdloba Je to krátkodobá ztráta vědomí způsobená nedostatečným okysličením mozku. Náchylnější jsou k ní lidé trpící nízkým tlakem. Může ji způsobit i dlouhodobé stání v nevětraném prostoru, stres, snížený příjem jídla či tekutin..

15.1.2018 v 0:07 | Karma článku: 6.40 | Přečteno: 116 | Diskuse

Klára Tůmová

Koukej jíst a nevymýšlej si!

"Co by za to daly děti v Africe?" Říká se s oblibou dětem, které nechtějí jíst. Správná odpověď "Tak jim to pošleme!" v té době ještě nebyla vynalezena...

14.1.2018 v 17:05 | Karma článku: 10.76 | Přečteno: 543 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 6.34 Průměrná čtenost 540

Dobrý den, pokud jste přistáli na mém blogu, tak asi máte co dočinění s cizími jazyky – ať už jako student či učitel/lektor, že? Abyste věděli, s kým máte „tu čest“ , tak se pro začátek stručně představím: Jmenuji se Irena Houdková, jsem vystudovaný pedagog a v současné době mám za sebou 13 letou praxi v oboru výuka cizích jazyků a českého jazyka pro cizince a jsem majitelkou jazykové školy. Ráda bych se s těmi, kteří se jakýmkoliv způsobem věnují cizím jazykům, ať již jako učitelé či studenti, samouci, podělila o informace.Více na: můj facebook.





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.