Pečete již cukroví?? Pečte s jazykem....

  Pečete již cukroví?? Pečte s jazykem.... Abych spojila příjemné s užitečným, brouzdala jsem trochu po internetu a jukla na nějaké ty vánoční mňamky!!! Mám je pro Vás  v němčině a angličtině!

If you like the classics, then we have for you the recipe for Linzer biscuits.
Roll up your sleeves nicely, and let's do another kind of candy!
What do we need?

 

Ingredients:
500 g plain flour
340 g butter or shortening
160 g of powdered sugar
2 egg yolks
lemon peel (or orange)
currant jam

Preparation of recipe:
1.
Put small pieces of butter into the flour, add sugar, egg yolks and some grated lemon peel. All will work nicely on the dough. Put it in the refrigerator to harden.
2.
Then divide it into half and put in on a rolling board, ideally dust it a little with some flour, and then roll out the dough. Cut it into shapes and put it on a baking tray lined with baking paper and bake in a preheated oven. Bake at about 170 degrees.
3.
Let the baked cookies cool, then put them together with the currant jam and according to your own wishes and tastes sprinkle with sugar and brush with a beaten white egg. 

 

A pro  němčináře je tu DE verze:

Falls Sie Klassik mögen, haben wir für Sie auch ein Rezept für Linzer Kekse.
Also Ärmel hochgekrempelt und auf zum nächsten Süßgebäck!
Was brauchen wir dafür?

Zutaten:
500 g feines Mehl
340 g Butter oder Speisefett
160 g Puderzucker
2 Eigelb
Zitronenschale (alternativ Orangenschale)
Johannisbeermarmelade

 

Zubereitung:
1.
Die Butter ins Mehl stückeln; Zucker, Eigelb und geriebene Zitronenschale zugeben. Alles gut zu einem Teig verarbeiten. Im Kühlschrank erhärten lassen.
2.
Dann den Teig in zwei Hälften teilen und ihn auf der idealerweise mit Mehl bestäubten Arbeitsfläche auswalzen. Die Formen ausstechen, auf dem mit Backpapier belegten Backblech auslegen und im vorgeheizten Ofen bei ca. 170°C backen.
3.
Die gebackenen Plätzchen abkühlen lassen und danach mit der Johannisbeermarmelade bestreichen und zusammenkleben. Je nach Geschmack zuckern oder mit steif geschlagenem Eiweiß bestreichen und nach Belieben dekorieren. 

 

Autor: Irena Houdková | čtvrtek 1.12.2016 11:23 | karma článku: 12,51 | přečteno: 318x
  • Další články autora

Irena Houdková

Stávají se z nás žen chlapi?

31.1.2024 v 6:30 | Karma: 16,23

Irena Houdková

Nechci být jako táta!

10.1.2024 v 6:54 | Karma: 22,15

Irena Houdková

Proč nebrat kámoše do firmy?

24.10.2023 v 6:41 | Karma: 25,82
  • Počet článků 208
  • Celková karma 15,35
  • Průměrná čtenost 547x
Jsem obdivovatelka lidského mozku, autorka článků i youtube videí inspirovaných zkušenostmi mých klientů, kouč, lektorka workshopů z oblasti osobního rozvoje.
Ráda přivádím čtenáře k zamyšlení, provokuji, zpochybňuji zažité ,,pravdy“ a stereotypy v myšlení a jednání, které jsou mnohdy brzdou na cestě k úspěchu, změnám, vnitřnímu klidu, kvalitnímu spánku i spokojenosti.
Jsem opora mých klientů v náročných životních i profesních situacích, jakou je např. syndrom vyhoření. https://houdkova-profikouc.cz/

Seznam rubrik