Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření a výuka 2. díl - AJ

14. 12. 2017 8:25:02
K nebramborovému salátu si připravíme druhou půlku vánoční odlehčené večeře a to další zdravý recept dietní verze - „Celerový nekapr v mandlové strouhance“. A opět si procvičíme anglický jazyk! :-))

No-carp celery in almond breadcrumbs:

Fried celery in any style is very popular in our country and it could suit a vegetarian Christmas table.

You’ll need:

500g of washed raw celery

Salt to salt the celery

Wholemeal or gluten-free breadcrumbs + almond slices according to your taste, there are never enough of them.

If you’re going to prepare the gluten-free version, make the batter of out plain buckwheat flour, water and salt. No eggs are needed as buckwheat sticks really well. You need to whisk it for a little while in a bowl to release the binder. Let it stand for about 5 minutes. The flour with the water will thicken. The ratio for the batter is 1:1 – water to flour.

Cut the celery into slices about 1.5 cm wide and salt them slightly. Dip them in the batter and then in the breadcrumbs with almond slices. You’ll need to hold them in the breadcrumbs for a little while and press them down so that the breadcrumbs adhere.

Then place individual battered portions into oil heated to 180°C at most and fry them for a short time until they’re golden-brown. If you’re worried that the celery will be raw, you can solve this by putting it into boiling salted water for a little while before battering it – for 2 minutes so that it softens. Those who have some seaweed at home, for example Nori slices, can cut them up and wrap them around the celery. The seaweed will stick and then you can coat it in the batter and breadcrumbs.

Autor: Irena Houdková | čtvrtek 14.12.2017 8:25 | karma článku: 6.41 | přečteno: 117x

Další články blogera

Irena Houdková

Na slovíčka alternativněji… 2. díl

Minule jsme si řekli, co všechno můžete provádět při práci s textem (ať již z učebnice, z novin či jakéhokoliv jiného zdroje), když si chcete oživit a zautomatizovat vaši naučenou slovní zásobu.

5.1.2018 v 8:28 | Karma článku: 7.78 | Přečteno: 145 | Diskuse

Irena Houdková

Vaření a výuka 1. díl - AJ

Milé hospodyňky, chcete odlehčit pro své blízké vánoční večeři a zároveň si v tomto čase procvičit cizí jazyk při vaření?

12.12.2017 v 8:05 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 221 | Diskuse

Irena Houdková

Zaktivujte svou pravou hemisféru a uspějete!

Při většině učebních procesů pěkně všechno odmaká levá mozková hemisféra, zatímco pravá má pohodičku. Pokud si ale osvojíte metody, jak zapřáhnout obě stejně, uvidíte, že Vám učení půjde mnohem snadněji.

4.12.2017 v 9:03 | Karma článku: 6.92 | Přečteno: 390 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jana Slaninová

Vypnutí…

Nesahala jen na jeho maso. Tělesnost pronikla svýma rukama a dostala se do nitra bolestí. Jednu po druhé vytrhávala ven a rukama je pálila na popel.

17.1.2018 v 9:00 | Karma článku: 9.68 | Přečteno: 150 | Diskuse

Zuzka Součková

Žít ve světě bez mobilů

Byla jsem s dětmi na hradě. Povídali jsme si, jaké to bylo ve středověku. Představovali si, jak tam asi žili.

17.1.2018 v 7:56 | Karma článku: 15.38 | Přečteno: 289 | Diskuse

Olga Pavlíková

Očekávat od USA moudrost a snahu o mír? Bláhovost

Podle českých zpráv staví Američané v Sýrii armádu s Kurdy na hranicích s Tureckem, údajně proto, aby zabránili novému vzniku IS.

16.1.2018 v 22:26 | Karma článku: 19.83 | Přečteno: 434 | Diskuse

Jan Tichý(Bnj)

Prezidentem sám sobě

V době vrcholného boje o úřad prezidenta ČR jsem si uvědomil, že každý jsme „prezidentem“ především sami sobě.

16.1.2018 v 20:01 | Karma článku: 9.89 | Přečteno: 204 | Diskuse

Jana Slaninová

Když je to dobrý na dětskou prdýlku, je to dobrý i na moji hubu!

Nepoužívám "mejkapy". Jen trochu pudru, nějakou tužku, stíny a řasenku. Odličování zvládne tedy mýdlo a voda. Když jsem hodně vysušená, sáhnu po modré induloně a zase udělám ze suché lípy trošku méně suchou.

16.1.2018 v 19:00 | Karma článku: 21.95 | Přečteno: 713 | Diskuse
Počet článků 78 Celková karma 6.34 Průměrná čtenost 540

Dobrý den, pokud jste přistáli na mém blogu, tak asi máte co dočinění s cizími jazyky – ať už jako student či učitel/lektor, že? Abyste věděli, s kým máte „tu čest“ , tak se pro začátek stručně představím: Jmenuji se Irena Houdková, jsem vystudovaný pedagog a v současné době mám za sebou 13 letou praxi v oboru výuka cizích jazyků a českého jazyka pro cizince a jsem majitelkou jazykové školy. Ráda bych se s těmi, kteří se jakýmkoliv způsobem věnují cizím jazykům, ať již jako učitelé či studenti, samouci, podělila o informace.Více na: můj facebook.





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.